Kategorier
Förlaget Förlagsverksamhet Memoarer

Tjällmo centralskola i ny bok av Thomas Sjöberg

En ny bok från Linnefors förlag /STILITS. Den här gången handlar det om skoltiden i Tjällmo centralskola.

Boken heter LÄRORIKA ÅR och i den skildras samspelet, eller ibland bristen på samspel, mellan lärare och elever. Med både humor och allvar och inte minst hjärta får vi ta del av ett antal episoder från skoldagarna i slutet på 50- och början på 60-talet.

Boken är skriven av östgöten Thomas Sjöberg, född 1950, uppvuxen i Tjällmo, numera boende i Linköping.

Läs mer och beställ på ostbok.se

Kategorier
Förlaget Memoarer

Ulf T. Kristoffersson kommer till TellUs

 

bg_1920x1080_ljusad_version_TellUs

BLUE GRIT på TellUs – ett författarsamtal

Ulf T. Kristoffersson samtalar om sina år i FN och den nya boken BLUE GRIT – Ett liv med FN på den humanitära frontlinjen.
Samtalspartner: Jan Holmbom.
Ulf kommer också att finnas vid Linnefors förlags bokbord för signering av nya boken och fortsatt samtal.
När: Lördag 2 december kl 13.30 – 14.00
Plats: TellUs bok- & berättarmässa, Linköpings stadsbibliotek, Scen ”Tidningshyllan”.
FRI ENTRÉ

Kategorier
Förlaget Förlagsverksamhet Memoarer Poesi Skönlitteratur

LINNEFORS förlag ställer ut på mässan

greenbook_1000x450

LINNEFORS förlag ställer ut på mikroförlagsmässan på Tranås stadsbibliotek den 3 september klockan 10.00 – 14.00. Mässan anordnas som en del av Tranås at the Fringe.

Besök oss gärna. Hoppas vi ses.

Tranås at the Fringe är en festival som består av en rad kulturella framträdanden.
Festivalen startar 27 augusti och avslutas med mässan den 3 september.
För mer information om festivalen besök: http://www.atthefringe.org/

Kategorier
Biografi Förlaget Förlagsverksamhet Memoarer Poesi Skönlitteratur

Tack för besöket

karin_ostbok15

Ett stort tack för alla besök och samtal i vår monter på Östergötlands bokmässa #ostbok15

Kategorier
Förlagsverksamhet Memoarer

Harald och Hannas pojkar uppmärksammas

I en härlig artikel i dagens ÖstgötaCorrespondenten (15-04-13) signerad Anders Jacobsson får läsaren möta Harald Arvidsson, författaren till Hannas Pojkar.

Hannas-Pojkar-Artikel-Corren-2015-04-13

Kategorier
Förlaget Memoarer

96-årig debutant ger ut memoarbok

Harald Arvidsson föddes under det fortfarande pågående första världskriget på ett litet och kargt lantbruk i norra Skåne. Finlandsfrivillig, fälttävlansryttare, förbandschef och förälder till fyra barn – allt detta och mycket mer finns fångande beskrivet i berättelsen om hans nästan 100-åriga livsresa.

hannas_pojkar_1200_72

I boken Hannas Pojkar får vi dela ett antal mer eller mindre livsavgörande episoder för Harald, Gunnar och Sven – tre bröder, tre män och tre mycket olika öden. Detta i ett Sverige som går från hungersnöd och arbetslöshet under kriget och depressionen, genom beredskapslivet i nästa krig och vidare fram till idag.

Mor Hanna tjänade år 1910 som kokerska hos Baron Ehrenswärd, på Vinona gård i Vinslöv. Där träffade hon den några år yngre kusken Arvid, hennes blivande man och pojkarnas far. Hanna var något av ett ”kap”, hon hade sparat hela 400 kronor på banken under åren hos baronen. Det var med Arvid som Hanna kom att slita sig igenom ett långt, ibland till och med lyckligt, liv på det lilla men växande hemmanet i norra Vinslöv. Björkhaga hette gården, till stora delar betald med Hannas sparkapital, där alla sönerna föddes och där de kom att få sina barn- och ungdomsår innan livet drev dem vidare.

– ”Den store författaren, Frans. G. Bengtsson utgav 1953 den underbara essayen: ”Den lustgård jag minns”. Det har gått långt över 50 år sedan jag läste boken men jag ser fortfarande Frans G:s skolväg framför mig och hör klucket från böljorna vid Rössjöns strand” säger Harald och fortsätter tankfullt ”men nu är det frågan om den ”lustgård” som jag minns”.
Harald, som fyller 97 år den 1 maj i år, har ett minne som få, vilket tillsammans med hans sinne för detaljer gör att det är med lust man fattar och följer ”Hannas Pojkars” historia. Men oavsett sin nu ansenliga ålder är, och förblir Harald för alltid, en av sin mor Hannas pojkar.
Boken är uppdragsutgiven på Linnefors förlag i Boxholm (ISBN: 978-91-979791-6-0) och kan beställas genom Bokhandlarnas förlagstjänst. För att bäst få kontakt med Harald Arvidsson rekommenderas telefon: 013 – 10 36 90.