I FARMORS SKAFFERI
Emelie Karlsson är förvisso bagare men den här bakboken, I farmors skafferi, handlar inte om att visa upp den snyggaste tårtan som är så pass avancerad att knappt någon klarar av att baka den eller ett bröd som tar minst fem dagar att baka.
Utan i Emelies bakbok hittar du recept som har gått i generationer i hennes familj. En familj där man alltid har bakat från grunden och med bra råvaror. Godsakerna är lagom lätta att baka och tar inte allt för lång tid även om man är noga och tillsätter den viktigaste ingrediensen, kärlek!
Emelies farmor och hennes mamma står för många av recepten. Vissa av dem är över 50 år gamla men de är alldeles för bra för att inte vara i rampljuset längre.
För Emelie är det också viktigt att man försöker använda sig av råvaror som har säsong för tillfället, därför får ni i boken följa med henne i ett helt år, årstid för årstid, och se vad hennes trädgård har att erbjuda. Så på med förklädet och fram med kaveln, nu ska det bakas.