Vi kan väl ta en fika någon dag?

VI KAN VÄL TA EN FIKA NÅGON DAG?  av Ulf Holmertz är en novellsamling och en hyllning till det svenskaste vi har, nämligen att fika. Något vi gör varje dag och som är en enkel och uppskattad umgängesform.
Vem har inte sagt orden, Vi kan väl ta en fika någon dag när man mött en vän som man inte sett på ett tag, och då stunden bara räcker till ett hej.
Boken är också en hyllning till den starka svenska kvinnan och tanterna i mitt hjärta.
Möt Greta som på hemmet drömmer om sin första puss, verkstadsgrabbarna, Einsteins vänner, när de samlas varje vecka för en fika och en omvärldsanalys. Känn doften av 50-tal när, att bjuda på bio, var en ungdomlig kärleksyttring, när marken bakom cisternen blev till en djungel och om sommaren 2018 då doften av grillat kött uteblev.
Möt också Farbror Franz och hans funderingar och åk med på en utflykt i poesins värld.

Ta gärna en novell till fikat.

ULF ”UFFE” HOLMERTZ har varit journalist i över 50 år på tidningar, Sveriges Radio och TV4, Kanal Lokal samt TV 24.Han är uröstgöte men med småländskt blod i ådrorna och bor i Borensberg sedan 35 år. Han har skrivit 25 revyer samt sex sommarspel och varit minst sagt flitig på scenen.

Som kåsör har han verkat i över 23 år, varje fredag, med kåserier i Motala Tidning och Länstidningen Östergötland. Han komponerar musik och skriver sångtexter. Ulf har dessutom gett ut två CD-skivor.

Ulf har tidigare i bokform gett ut två kåserisamlingar. Dä va då dä samt Bland köner och drängar i Motala. Just nu skriver Ulf på en roman som är planerad utkomma 2019. VI KAN VÄL TA EN FIKA NÅGON DAG? är hans tredje bok.

Priset för VI KAN VÄL TA EN FIKA NÅGON DAG? är 279 kr inkl moms.

För varje beställning tillkommer normalt en fraktkostnad inom Sverige på 60 kr/beställning. Normal leveranstid är 1-2 dagar.